Van Family Gym tot de Vriendelijkste sportclub van Amsterdam

Voor de cursus Storytelling schreef ik mijn verhaal en waarom ik doe wat ik doe

Als kind was ik van nature sportief en competitief. 

Op de middelbare school werd mijn leven een stuk minder beweeglijk; ik speelde niet meer buiten, had altijd huiswerk en ondertussen veranderde mijn lichaam in hoog tempo. Ik zat voor het eerst in mijn leven niet lekker in mijn vel, voelde me onaantrekkelijk en dik en down.  Mijn moeder spoorde mij wijselijk aan om weer te gaan sporten. 

De volgende dag schreef ik mij in bij ‘The Family Gym’ op de Kostverlorenkade. Een geweldige Amsterdamse sportschool die werd gerund door Jeanine en Sjon. De roze bar was afgewerkt met een glimmende gouden rand en op de muur pronkte oude posters met ingeoliede bodybuilders. Sjon deed de inschrijvingen en maakte met zijn gigantische biceps eiwit smoothies voor de bodybuilders.

In de jaren negentig was aerobics een ‘way of life’ en Jeanine, een heerlijke Jordanese blondine met hoge staart en dito kuif, zweepte mij meteen op met haar lessen. Op keiharde muziek stepten we erop los en ik voelde me direct een ander mens.

Mijn zwaarmoedigheid verdween als sneeuw voor de zon en ik ben nooit meer gestopt. 

Met een vriendin volgde ik een docentenopleiding en op mijn achttiende – met mijn aerobics-diploma op zak- gaf ik mijn eerste les bij buurthuis Lydia, op het Roelof Hartplein. 

Inmiddels geef ik 27 jaar les met heel veel plezier, liefde en ontroering.

Door mijn werk voel ik me heel sterk en zelfverzekerd. Die regelmatige beweging zou ik anders misschien niet volhouden, maar ik moet wel, ook als ik geen zin heb. En achteraf voel ik me altijd beter. Het doet me goed om mensen aan te sporen en te motiveren en te zien hoe mensen snel vooruitgang boeken.   

Wanneer ik niet sport, is het verschil direct te merken- mijn mentale weerbaarheid neemt na 3 dagen af. Tijdens de vakantie is het enige moment dat ik ga joggen, dat omdat ik er een enorme hekel aan heb. 

Daarom stel ik het zo lang mogelijk uit, maar langzaamaan, wanneer ik mijn gezin begin te zien door een donkere bril en de irritaties hoog oplopen, dan heb ik vaak een meltdown nodig om me te realiseren dat ik toch echt mijn sportschoenen aan moet trekken. 

Je kunt mij regelmatig achter mijn tentje vinden, terwijl ik buikspieroefeningen en squats doe. Niet vanwege fysieke gezondheidsvoordelen of ijdelheid, maar omdat ik dan terugkeer als een meer gebalanceerd mens. Dat is waarom ik het zo belangrijk vind om te bewegen en waarom ik mensen ertoe wil bewegen om te sporten.

Dat gezegd hebbende…..Ik weet en ik begrijp heel goed dat de meeste mensen niet de kick krijgen van het sporten zoals ik had bij Jeanine. Eerlijk gezegd zou ik me nu ook niet meer prettig voelen bij ‘de Family Gym’, maar waar dan wel?

Veel mensen voelen zich onprettig bij een sportschool. De drempel voelt torenhoog; harde muziek, gespierde billen in strakke broekjes, onpersoonlijke receptie met verveeld personeel of nog erger… ongeloofwaardig overdreven enthousiast personeel. Om maar niet te spreken van check-in systemen en torenhoge inschrijfkosten en wurgcontracten…..pffffff…laat maar…..

Juist voor deze drempelvrezers wilde ik een fijne plek creëren en mensen laten ervaren hoe leuk en fijn sporten kan zijn wanneer je dat doet binnen een fijne omgeving, met lieve mensen en leuke muziek. Achteraf voel je je altijd beter. Alles gaat makkelijker. De fysieke uitdaging vergroot het zelfvertrouwen en er komen gelukshormonen vrij. Het hoofd wordt leeggemaakt, net alsof de loodgieter al je verstopte leidingen heeft schoongespoeld. Je voelt je echt een ander mens en kan veel meer aan. 

Bij Salin Health & Yoga beloof ik jou een plek waar je je op je gemak voelt. Al mijn cursisten zijn vriendelijk en lief; sommigen doen al tientallen jaren mee. Daarom heerst er een huiselijke, gezellige sfeer, waarin we elkaar aanmoedigen, maar ook heel erg kunnen lachen. 

Omdat ik al 27 jaar lesgeef heb ik goed zicht of je de oefeningen goed uitvoert en heb ik voor elke beweging een aangepaste versie: ook met een frozen shoulder/ knie- en/of rugproblemen is er genoeg dat je wel kunt doen. De muzieklijsten die ik maak worden altijd zeer gewaardeerd omdat ze altijd opbeurend en groovy zijn en jouw bewegingszin aanzetten!  De locaties zijn twee prachtige oude zalen in Amsterdam: ruwe pareltjes in een verder verhipte stad.

In een tijd waarin alles flexibel is en daardoor overweldigend, bied ik juist vaste groepen op een vast tijdstip. 

Elke week dezelfde gezichten geeft een gevoel van binding en vergroot de kans dat je iedere week komt. 

Kom je een keer vrijblijvend een kijkje nemen? 

Gratis Proefles, Gratis Glimlach!

 

Scroll naar boven