Ik wens jou een heel goed 2016. Met veel geluk, liefde en natuurlijk gezondheid.

Voor mij was 2015 vooral een jaar van slaapgebrek door mijn kleine Lucy. Het leek opgelost door het plaatsen van buisjes maar haar onrust in de nacht is helaas weer terug. Ik slaap ongeveer 3 of 4 uur per nacht. Versnipperd.
En dat is helemaal niet fijn. Dat kan ik je wel vertellen. Slaapgebrek is alomvattend. Je krijgt een kort lontje, je aandacht is versnipperd en je krijgt alle dingen die je nu eenmaal moet doen niet meer voor elkaar. Met als gevolg een gevoel van stress in mijn lichaam. Iets wat ik niet echt kende.

Maar ondanks mijn wanhoop en moeheid heb ik ook iets geleerd. Dat meditatie helpt om wanhoop te verdrijven op momenten dat ik dacht dat ik door zou draaien. En rust brengt en helderheid in mijn gedachten. Maar het is lastig om op die stressmomenten stil te staan. En rust te nemen. Lief te zijn naar mezelf in plaats van streng,
Verrekte lastig. Je natuurlijke instinct is toch om door te gaan, ongezond te eten, teveel te drinken of te kopen, kopen, kopen.Of te werken, werken, werken.

De focus in mijn blogs lag dan ook voornamelijk bij ontspanning dit jaar. Ook omdat ik om me heen zie hoeveel mensen kampen met stress.
Dat is enerzijds mijn leeftijd. En anderzijds de maatschappij. De overload aan prikkels. De snelheid van het leven en de aan welvaart gekoppelde overdaad.

Welk gedrag vertoon jij als je stress ervaart?

Wat vond jij lastig in 2015?

Wat wil jij anders zien in 2016?

Ik hoop in ieder geval  voor mezelf dat mij in 2016 meer rust is gegund zodat ik me weer een stuk energieker, fitter en blijer zal voelen.
Helaas heb ik daar weinig over te zeggen. Maar ik heb wel in de hand hoe ik ermee omga.
Geen verwachtingen, rustig blijven ademen, het komt wel goed.

Of zoals mijn vader altijd zei: “This too shall pass”